Zabrana uvoza automobila u BiH koji ne ispunjavaju “Euro 4” standard

BiH vijesti

Vijeće ministara BiH na svojoj je posljednjoj sjednici, uzimajući u obzir povećanu zagađenost zraka u većim bh. gradovima, zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Upravu za neizravno oporezivanje BiH (UNO) i druge nadležne institucije Bosne i Hercegovine da poduzmu žurne aktivnosti na izmjeni akata, kojim se regulira uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem zabrane uvoza vozila s motorima koji ne ispunjavaju „Euro 4“ standard.

Vijeće ministara BiH je zadužilo UNO BiH da u listu prioriteta uvrsti opremanje i izgradnju infrastrukture na malograničnom prijelazu Tržačka Raštela – Cazin, te  s tim u svezi zadužilo Ministarstvo sigurnosti da inicijativu u ovom smislu odmah dostavi Mješovitom povjerenstvu formiranom na temelju Ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom. Zaduženo je Mješovito povjerenstvo da o provedenim aktivnostima izvijesti Vijeće ministara u roku od 30 dana.

Vijeće ministara BiH je prema nadležnim tijelima i Europskoj komisiji pokrenulo inicijativu za uvrštavanje graničnog prijelaza Izačić – Bihać na listu prijelaza s Europskom unijom na kojima je u potpunosti omogućen promet svih roba biljnog i životinjskog podrijetla. Inicijativa će biti dostavljena u roku od 15 dana, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

poslovni-global.ba

Odgovori