ZAKONSKA RJEŠENJA Neophodno značajnije ulaganje u energetski sektor HNŽ-a

BiH vijesti

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održao je danas u Mostaru radni sastanak s predstavnicima USAID-ovog Projekta Investiranje u sektor energije.

Mak Kamenica, zamjenik direktora USAID-ovog Projekta Investiranje u sektor energije prezentirao je Projekt ističući kako je njegov glavni cilj potpora investiranju i otvaranju radnih mjesta u sektoru energije. Također, kazao je kako je Projekt usmjeren na pet ključnih područja: investiranje u elektroenergetski sektor, obnovljivi izvori energije, uspostava maloprodajnog tržišta električne energije, energetska učinkovitost i smanjenje emisija iz velikih ložišta.

Sudionici razgovora na poseban način su se osvrnuli na projekte energetske učinkovitosti, ističući kako je potrebno pronaći moguća rješenja za uspostavljanje financijskog mehanizma za implementiranje mjera energetske učinkovitosti. Također, istaknut je problem Zakona o energetskoj učinkovitosti, čije je donošenje preduvjet za provedbu različitih mjera i projekata iz te oblasti.

Predsjednik Herceg i zamjenik direktora Kamenica složili su se kako je potrebno intenzivirati napore k donošenju potrebnih zakonskih rješenja i provedbenih propisa, kako bi se ostvarilo značajnije investiranje u sektor energije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

poslovni-global.ba (Foto: Vlada HNŽ-a)

Odgovori