ZAŠTITA POTROŠAČA Koncept za brzo određivanje podrijetla i kvalitete goriva

Predstavnici kompanije za kontrolu podrijetla i kvalitete goriva Authenitix Inc. USA prezentirali su danas predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, federalnog tržišnog i tehničkog inspektorata, te Sektora granične inspekcije, nacionalni koncept i integralna rješenja za jednostavno i brzo određivanje podrijetla i kvalitete goriva, koji omogućava nadležnim vladinim institucijama i inspekcijskim tijelima brzu i pouzdanu analizu goriva.

Navedeno je da takav vid ispitivanja goriva izravno utječe na učinkovitost vlade u kontroli i nadzoru tržišta, ubiranju prihoda od goriva i efikasnog suzbijanja sivog gospodarstva u toj oblasti, uklanjanju nelojalne konkurencije, poticanju prodaje i osnaživanja transparentnosti i predvidljivosti tržišta, a sve radi zaštite potrošača i njihovih motornih vozila.

Na koncu, konstatirano je da su prezentirana rješenja i efekti njihove uporabe impresivni i od iznimnog značaja za rad inspekcijskih tijela, za državu i društvo u cjelini, te će predstavljeni koncept biti prezentiran nadležnim ministarstvima kao značajan alat u borbi protiv sive ekonomije u FBiH, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

poslovni-global.ba

Odgovori