Zatraženo od RAK-a: Smanjite cijene mobilnih usluga u roku od tri mjeseca!

BiH vijesti

Povjerenstvo za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH konstatiralo je danas da Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije realizirala zaključke koje je ranije usvojio Zastupnički dom prigodom razmatranja Informacije RAK-a o cijenama usluga mobilnih operatera u BiH, objavio je Večernji list BiH.

Zastupnički dom je u lipnju prošle godine, na inicijativu zastupnika Mladena Bosića, razmatrao navedenu informaciju, te konstatirao kako građani BiH plaćaju najviše cijene usluga mobilnih operatera u regiji.

Tada je zaključeno da se od RAK-a traži da u roku od 90 dana, u skladu sa zakonskim propisima, osigura usklađivanje cijena usluga mobilnih operatera u BiH s cijenama operatera u regiji. Zastupnički dom je tada usvojio i zaključak kojim se zadužuje RAK da u roku od 90 dana obavijesti Zastupnički dom Parlamenta BiH o realizaciji usvojenih zaključaka.

S obzirom na to da navedeni zaključci Zastupničkog doma nisu realizirani, Komisija je danas usvojila zaključak kojim se traži od RAK-a da se ti zaključci realiziraju u najkraćem mogućem roku, a najduže za 120 dana.

Drugi zaključak koji je Komisija danas usvojila je da Zastupnički dom traži od Vijeća ministara BiH da što prije donese novu sektorsku politiku u oblasti telekomunikacija.

poslovni-global.ba

Odgovori