ZIMSKI GRAD U Mostaru 26. studenoga otvara vrata posjetiteljima

BiH vijesti

Osim što će Mostar staviti u središte zanimanja regije, Advent u Mostaru će svima pružiti nezaboravan zimski i blagdanski ugođaj ispunjen raznolikim kulturno umjetničkim i zabavnim sadržajem za sve generacije.

Puhački orkestar, mažoretkinje i konjanici u subotu, 26. studenog svečano će najaviti Advent u Mostaru, a presijecanjem vrpce predsjednik Udruge Advent Želimir Marić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić svečano će otvoriti zimski grad koji se toliko željno isčekuje u gradu na Neretvi.

Mostarske kiše, Ivo Jurić i Karlo Miličević zabavit će nas na otvaranju, nakon čega će uslijediti i veliki koncert za sve prisutne.

U 42 dana trajanja Adventa, predstavit će se 60 izlagača, a na dvije bine bit će organizirano preko 200 događanja.

Svaki dan od devet ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do ponoći, bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa, a svima je ulaz besplatan.

“Najmlađi posjetitelji će svaki dan imati priliku uživati i sudjelovati u dramaonicama i predstavama za djecu koje organizira Mali teatar pod voditeljskim palicama Tine Laco i Ive Krešića. Mališani će moći uživati u nastupima mažoretkinja, dječjih bendova, plesnih skupina ProDance, Mo-Stars, B-Dance, Flash, a mađioničari, klaunovi i animatori će zasigurno izmamiti osmjehe na licu svakog mališana”, rekao je Dženad Ovčina iz Udruge Advent u Mostaru.

Djed Božićnjak će na saonicama zajedno sa svojim vilenjacima svakodnevno posjećivati Advent u Mostaru, dodao je Ovčina, napominjući kako će mala bina biti pravi čarobni kutak za djecu.

“Naš program nije zaboravio ni djecu s posebnim potrebama, koja će aktivno sudjelovati u programu, ali se i razveseliti i zabaviti uz program koji smo im priredili. U našem malom zološkom vrtu svi će se moći pozdraviti i upoznati s domaćim životinjama, gdje će se nalaziti i poni, kojeg će naši posjetitelji moći i jahati, a klizalište će sigurno biti prava atrakcija za sve generacije”, napominju organizatori Adventa.

“Na velikoj bini je pripremljen je malo drugačiji program, ujutro u devet sati počinje DJ program, dok će tijekom dana biti organizirane svirke uživo, a svaku večer u devet sati kreće koncert”, kaže Ovčina, dodajući kako će biti organizirani i nastupi klapa, tamburaških sastava, zabavne i duhovne glazbe, tako da će “i oni najizbirljiviji” moći pronaći nešto za sebe.

U prvom tjednu vas očekuju grupa Brotnjo, grupa Neretva, DJ Shef, grupa M&M, 45 stepeni, PTSP grupa, te grupe iz Mostar Rock škole.

Advent će sigurno postati i okupljalište obožavatelja božićnih delikatesa, tradicionalnih delicija, ali i vrhunskih specijaliteta iz cijeloga svijeta.

“U adventskim kućicama ćete moći pronaći raznu gastronomsku ponudu, od kobasica, kuhanog vina, raznih delicija kako slanih tako i slatkih”, kazao je Ovčina, napominjući kako će u izložbenom prostoru moći kupiti razne rukotvorine, jelke, božićni nakit, zimske kapice, šalovi…

Dodatne informacije i detaljan program Adventa u Mostaru može se pronaći na internetskim stranicama.

poslovni-global.ba / Foto: Zoran Ćubela

Odgovori