Županija Posavska: Pola milijuna KM za sufinanciranje projekata zaštite okoliša

BiH vijesti

U Vladi Županije Posavske u Orašju potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u iznosu od 500.000 KM.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Potpise na ugovore stavili su ministar prometa, veza i zaštite okoliša Pero Radić, te predstavnici sedam odabranih prijavitelja po Javnom pozivu: JP “Komunalac” d.o.o. Orašje, JP “Vodovod i odvodnja” d.o.o. Orašje, JP “Komunalac” d.o.o. Odžak, JP “Vodokom” d.o.o. Domaljevac, Uslužni obrt “Zeleni planet-Green planet” Odžak, “Eco Line” d.o.o. Donja Mahala.

Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske i ove je godine u još značajnijem iznosu uspjelo osigurati sredstva jedinicama lokalne samouprave, javnim i privatnim poduzećima, kao i obrtima koji u svojim aktivnostima imaju pripremljene projekte iz oblasti zaštite okoliša.

Potpisivanjem ovih ugovora osigurana su značajna sredstva koja će doprinijeti realizaciji projekata proširenja vodoopskrbne mreže u Novom Naselju-Općina Odžak, instaliranje sekundarne vodovodne mreže i priključaka korisnicima u Općini Domaljevac-Šamac, kao i izvođenje istražno-eksploatacijskih bušotina za mjesne zajednice Prud i Vojskova s ciljem sustavnog rješavanja vodosnabdijevanja. Također se osigurava sufinanciranje nabave građevinskih strojeva koji će doprinijeti boljoj organizaciji i gospodarenju deponijama u Gradu Orašju i Općini Odžak, u svrhu smanjenja deponiranih količina komunalnog otpada, troškova transporta na regionalnu deponiju, kao i prevencije od učestalih požara.

-I ove godine prepoznali smo potrebu jačanja kapaciteta privatnih poduzeća i obrta u njihovim aktivnostima selektivnog prikupljanja ambalažnog, električnog i elektronskog otpada, kako bi doprinijeli održivom gospodarskom razvoju i poboljšanju uvjeta života svih stanovnika Županije Posavske, izjavio je Pero Radić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.

poslovni-global.ba

Odgovori