PRILIKA MLADIMA Osniva se američki fond za financiranje malih i srednjih poduzeća u BiH

BiH vijesti

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se u Washingtonu sa senatorom Rogerom Wickerom. Izrazio je zahvalnost za bezrezervnu potporuu suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, kao i za doprinos senatora Wickera i senatorice Jeanne Shaheen uvođenju u zakonsku proceduru prijedloga zakona o osnivanju američkog fonda za financiranje malih i srednjih poduzeća u BiH. On je izrazio očekivanje da će ovaj zakonski prijedlog biti usvojen i predložio da većina tih sredstava bude usmjerena na zapošljavanje mladih osoba, što predstavlja jedan od najboljih načina rješavanja ovog gorućeg makroekonomskog problema BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

– Mladim ljudima je potrebno stvoriti pravne i ekonomske uvjete, kako ne bi budućnost tražili odlaskom u druge zemlje – rekao je predsjedatelj Zvizdić tijekom razgovora sa senatorom Wickerom.

Upoznao je senatora Wickera i s ključnim prioritetima rada Vijeća ministara BiH i sa stupnjem realizacije zadataka na putu k EU-u i NATO-u.

Senator Wicker je rekao da je nužno nastaviti započeti proces reformi i da BiH ima punu podršku SAD na euroatlantskom putu. Sastanku je nazočio veleposlanik BiH u SAD-u Haris Hrle.

poslovni-global.ba / (Foto: VM BiH)

Odgovori