KINA Izaslanstvo Vlade HNŽ na Trećem Forumu regionalnih i lokalnih lidera

BiH vijesti

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, sudjelovao je na Trećem Forumu regionalnih i lokalnih lidera koji se održava u Tanghshanu u kineskoj provinciji Hebei.

Forum je posvećen suradnji između regionalnih i lokalnih vlasti NR Kine i 16 zemalja Središnje i Istočne Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije.
Na poseban način istaknute su nove mogućnosti i područja kojima se želi unaprijediti “16+1 mehanizam” i produbiti svestrana suradnja u gospodarstvu, tehnologiji, zaštiti okoliša, obrazovanju i kulturi, te brojnim drugim oblastima.

Inače, otvaranju Foruma bili su nazočni i Bohuslav Sobotka, predsjednik Vlade Češke Republike, kao predsjedajuće zemlje s europske strane, Petar Ivanović, zamjenik predsjednika Vlade Crne Gore, visoko izaslanstvo Vlade NR Kine i provincije Hebei, te visoka izaslanstva brojnih zemalja Središnje i Istočne Europe.

U sklopu Trećeg Foruma regionalnih i lokalnih lidera održano je i nekoliko specijaliziranih foruma na kojima se razgovaralo o zaštiti okoliša, poljoprivredi, sigurnosti hrane, gospodarstvu i zapošljavanju, na kojima su, uz predsjednika Hercega, sudjelovali i članovi izaslanstva Vlade Hercegovačko-neretvanske županije: Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Željko Laketić, ministar gospodarstva i Kristina Crnjac, šefica Odjela za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade HNŽ.

poslovni-global.ba

Odgovori