NOVO IZVJEŠĆE CBBIH Porastao broj blokiranih računa poslovnih subjekata

BiH vijesti

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH po kojima je krajem studenog ove godine bilo ukupno blokirano 71.129 računa poslovnih subjekata, dok 45.082 tvrtke imaju blokiran bar jedan račun.

U prošlomjesečnom izvješću, broj ukupno blokiranih računa iznosio je 70.459, a broj tvrtki s bar jednim blokiranim računom 44.745, što ukazuje da je broj blokiranih računa i dalje u porastu.

U novom izvješću o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralna banke BiH, koji sadrži 2.893 stranice, pobrojana su pravne osobe iz različitih oblasti među kojima gospodarska poduzeća, zdravstvene organizacije, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima, razne agencije, zadruge, benzinske crpke, udruženja…

Zanimljivost je kako je u prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenim početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.

poslovni-global.ba

Odgovori