PREPOZNAVAT ĆE NAMIRNICE Na tržištu uskoro i ‘pametni’ hladnjaci

Tech vijesti

Američka informatička tvrtka Microsoft objavila je da s njemačkim Liebherrom surađuje na proizvodnji pametnih hladnjaka koji će moći prepoznati namirnice, javlja Hina.

Zahvaljujući toj suradnji nastao je prototip nazvan “SmartDeviceBox”, komunikacijski modul koji se ugrađuje u Liebherrove hladnjake i zamrzivače, piše Microsoft na svome blogu.

Preko tog modula hladnjak se može priključiti na internet i ujedno omogućuje da se vidi i popiše njegov sadržaj, zahvaljujući kameri koja je spojena na tehnologije za automatsko prepoznavanje predmeta.

Tako sustav “prepoznaje pojedine namirnice u hladnjaku. Informacije se automatski šalju na popis” namirnica u hladnjaku koji potrošač može pregledavati s bilo kojeg mjesta, ističe Microsoft, prenosi vecernji.ba.

Američka tvrtka navodi da su njezini inženjeri osmislili novi sustav obrade snimki koji može pronaći pojedine namirnice u hladnjaku. Na temelju banke snimki hladnjak može prepoznati čitav niz namirnica kao što je mlijeko u tetrapaku, boce s kečapom, staklenke s kiselim krastavcima …

Microsoft ističe da, premda je riječ o prototipu, tehnologije primijenjene ovdje se veoma brzo razvijaju:
“Liebherr i Microsoft aktivno usavršavaju te tehnologije kako bi nova generacija hladnjaka bili pametni aparati koji neće samo čuvati namirnice na hladnom, nego će nam pomoći da interaktivno upravljamo našim namirnicama.”

poslovni-global.ba

Odgovori